MedlemsinloggningKlubbens försäkringarMHRF-försäkringen är en förmån för MGCC-medlemmar, den skapades av klubbarna och Folksam och var länge unik. Numera finns alternativ men MHRF-försäkringen är marknadsledande och ger en liten återbäring till klubbarna. Det finns olika alternativ till vanlig försäkring beroende på fordonets skick, t ex rullande renovering för sådana som är slitna eller delvis renoverade. Fordon i helt orört originalskick med patina kan också försäkras.

Aktuell information om försäkringsalternativ och villkor framgår alltid på Motorhistoriska Riksförbundets hemsida.

Försäkringsansvariga MGCCE-post: Anders Bäcklund
Telefon: 0491-833 51, 0491-887 65

E-post: Max Jacobson
Telefon: 0708-93 84 01

10-års kontroll

Visste du att MHRF kräver att den som har en försäkring som är äldre än tio år, skickar in nya bilder samt ett nytt besiktningsprotokoll?
MHRF vill säkerställa att fordonets nuvarande skick ses på bilder och protokoll då mycket kan hända på tio år. Eftersom MHRF inte hinner kontrollera alla ca 40.000 försäkringar måste du själv hålla reda på om du påverkas av denna regel. Om det missas kan ersättningen vid totalskada påverkas om fordonets skick förändrats.
För att genomföra en 10-års kontroll så följ proceduren för digital ansökan enligt nedan med undantag att en ny ansökan inte behöver göras.

Digital försäkringsansökan

Börja med att registrera konto på MHRF:s hemsida du måste ha e-postadress eller mobilnummer som kontaktuppgift.
Fyll i ansökan på hemsidan och ladda upp digitala bilder.
Välj besiktningsman så skickas meddelande till denne.
När besiktningsmannen fyllt i protokollet elektroniskt skickas ansökan automatiskt till MGCC Försäkringsansvariga som godkänner och skickar vidare till MHRF.

MHRF:s hemsida

Fordonsinspektörer för MHRF-försäkringen

På MHRF hemsida kan du se vilka klubbens besiktningsmän är.

Fordonsinspektörer